CRAMA AVINCIS

“Ambitia de a pune in valoare soiurile autohtone in dialog cu soiurile internationale are un suport propice in terroir-ul calcaros si argilos de pe dealul Dobrusa. Vinurile AVINCIS imbina esentele acestui teroir si lumina rasariturilor, amiezelor si a apusurilor...”

Via, strugurii, vinul

Suprafata cultivata in total: 50 ha

Suprafata pe rod: 40 ha

Soiuri vinificate: Sauvignon Blanc, Cramposie Selectionata, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala, Pinot Gris, Sauvignonasse, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Negru de Dragasani

Etichete in portofoliu: Avincis, Domnul de Roua, Vila Dobrusa, Avincis Cuvee

Trepte de calitate (D.O.C.-uri / I.G.): D.O.C. Dragasani

Regiune viticola: Dealurile Olteniei si Munteniei - Dragasani

Trofee importante castigate: I.W.C. Bucuresti 2016 – Aur pentru Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2011, Aur pentru Cuvee Petit Sauvignon Blanc 2013 si Argint pentru Vila Dobrusa Cabernet Sauvignon 2013, U.K. Decanter Wine Awards 2015 – Bronz pentru Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2011, Mundus Vini 2013 – Argint pentru Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2010

Nava amiral (flag-ship): Avincis Negru de Dragasani

Gama de pret: 22 ... 120 lei

Oenoturism

Conditii de vizitare, cazare, degustari: - vizitarea cramei, a domeniului Vila Dobrusa, gustare si degustarea a 3-5 vinuri, pentru grupuri de minim 5 persoane, cu rezervare prealabila. Exista si posibilitate de cazare, cu rezervare din timp.

Despre producator

Numele societatii: S.C. Avincis Vinuri S.R.L.

Adresa: Domeniul Viticol Vila Dobrusa – str. Valea Caselor, nr. 1A, loc. Dragasani, jud. Valcea, tel.: (+4)0350522003 , mobil: (+4)0722332867, e-mail: crama.avincis@avincis.ro, avincis.vinuri@avincis.ro , www.avincis.ro

Actionari (proprietari): fam. Stoica – Valeriu si Cristiana Irinel

Oenologi, vinificatori: consiliu oenologic, consultanti: Federico Giotto, Stefano Saderi