27.03.2019 – Bistrita (BN) – „Wine Club by Dop si Tirbuson” – Degustare vinuri albe din Austria - soi Gruner Veltliner

Degustare vinuri albe, din Austria: soi -> Gruner Veltliner si Rhein Riesling

Gruner Veltliner

Vinul de prezentare este Gruner Veltliner, care a evoluat de la a fi copilul problemă, la statutul de elev model. În primul rând din cauza productivităţii ridicate şi sigure, a fost plantat în masă, şi astfel a fost până în anii 80 considerat ca un vin simplu, pentru barurile în aer liber, în gastronomie sau pentru depozitarea în "Doppler" (numele dat de austrieci sticlei de 2 litri).

Între timp s-a realizat însă că Gruner Veltliner - odată cu limitarea corespunzătoare a productivităţii în podgorie - poate produce vinuri extraordinare, multifaţetate şi durabile. Nu în ultimul rand el a început să fie apreciat în străinătate - reflectând cum nu se poate mai bine, cu aroma sa proaspătă, cu accente de piper, identitatea Austriei ca patrie a vinurilor.

Riesling

În primul rând din faţă se găseşte Rieslingul: deşi cantitatea produsă este mai mică, totuşi din punct de vedere calitativ Rieslingul austriac se află, alături de cel german şi cel din Alsacia, în topul clasamentului mondial. În primul rând vinurile culese târziu din ţinuturile pietroase ale Wachau, Kremstal, Kamptal şi Traisental strălucesc prin notele sale minerale, sau prin notele fine de sâmbure de caisă sau piersică de podgorie şi prin gustul uşor zemos, fructat...

https://www.austria.info/ro/activitati/delicii-culinare/vinuri-deosebite-cu-origine-garantata

Data: 27.03.2019

Interval orar: 19.00 – 22.00

Locatia: „Wine Club by Dop si Tirbuson” – str. Spiru Haret, Bistrita, jud. Bistrita Nasaud