Festivalul de Vin si Gastronomie Baia Mare

Aflat de acum la cea de-a IV-a editie, „Festivalul de Vin si Gastronomie” din Baia Mare isi va deschide portile, anul acesta, in ziua de 7 Septembrie.

La fiecare din primele trei editii, sute de participanti s-au putut bucura de vinurile premium oferite de cramele participante dar si de preparatele culinare create de maestrii renumiti in arta culinara.

Evenimentul va fi organizat si anul acesta in incinta restaurantului „La Fontana”, din Baia Mare, pe parcursul a doua zile.

Cateva premiere, anul acesta: vom avea cel mai mare numar de expozanti, participanti in premiera, printre care si unul dintre cei mai promitatori noi producatori din Romania (Crama Teodor), un producator francez din regiunea Languedoc, cu o istorie de peste 200 de ani, si doi producatori italieni renumiti ! Va fi prima editie cu adevarat internationala a festivalului !

Deschiderea oficiala va fi vineri, 7 Septembrie, la ora 18.

Perioada: 7 - 8 Septembrie 2018

Locatie: Restaurant „La Fontana” – Baia Mare, str. Closca, nr. 11

Program: zilnic, 16.00-22.00

Taxa participare: 100 lei – in pretul biletului este inclus accesul la festival, degustarea vinurilor oferite de expozanti (peste 150 de vinuri) dar si a specialitatilor culinare preparate de maestrii in arta bucatariei.

* Tot profitul obtinut va fi redirectionat in scopuri caritabile

Expozanti din Romania: Crama Oprisor, Cramele Recas, Crama Gîrboiu, Vitis Metamorfosis, Crama Budureasca, Crama Hermeziu, Corcova R&D, Crama Averesti, Casa Panciu, Liliac Winery, Crama Teodor, Podgoria Silvania, Crama Jelna.

Expozanti din Rep. Moldova: Cramele Cricova (MD), Chateau Vartely (MD),

Expozanti din Italia: Marchesi Antinori, Ornella Molon

Expozanti din Franta: Domaine Boissezon-Guiraud (Languedoc)

Organizatori: „La Fontana” – Restaurant si Pensiune

Parteneri: „Organizatia Somelierilor din Romania 2011”, „Transilvania Bois”, „Coca Cola”

Partener media: www.crameromanesti.ro

Evenimente conexe: masterclass-uri sustinute de somelieri si oameni cu experienta din industria vinului, show-uri de „live cooking”.

Update 1:

La festival vor participa, si vor sustine adevarate show-uri culinare, maestrii din domeniu Horia Simon si Bogdan Farcas ! Vor fi prezenti si somelieri, adevarati ghizi printre vinurile prezentate: Razvan Demian, Bogdan Raul Todor, Septi Crisan, Mihai Tritean, Catalin Pacurar, Adriana Moldovan si Sergiu Chifor.

Update 2: Unul dintre masterclass-uri va fi prezentat incepand cu orele 17:00, Sambata, de catre dr.ing. Mirela Heizer (WSET Level 3 Award in Wines), inspector de specialitate ONVPV. Masterclass-ul se va desfasura ’intr-o sesiune libera, cu un format original, in care poti invata direct prin propria experienta fara a te simti coplesit, vei afla cum evolueaza vinurile dupa imbuteliere. Vei avea ocazia degustarii unor vinuri cu care te poti intalni acum in piata, comparativ cu o serie de vinuri, din acelasi soi, care au evoluat in sticla in directii nestiute nici macar de catre ghidul tau in aceasta aventura a cunoasterii’ !

Nota: vom actualiza informatiile cu privire la expozanti, evenimente conexe si programul masterclass-urilor pe masura ce programul festivalului va fi completat.